När kockarna får bestämma

Inom resataurangbranschen finns det flera olika tävlingar och priser. Guide Michelin hör till det mest välkända priset. I Sverige finns en tävling som inte allas är lika känd. Det är när de bästa kockarna i branschen utser vilken restaurang, eller låt oss säga matställe, som är bäst. Fäviken i Jämtland har vunnit två gånger i rad och är även med på årets lista. Det är cirka 100 av branschens bästa kockar som nominerar deras ”kollegor”. Det är flera priser som delas ut inte bara den bästa restaurangen utan även vilken kock som är bäst. I år är de nominerade restaurangerna dessa;

Adam&Albin, Stockholm
Agrikultur, Stockholm
Aloë, Älvsjö
Bastard, Malmö
Daniel Berlin, Skåne Tranås
Ekstedt, Stockholm
Esperanto, Stockholm
Frantzén, Stockholm
Fäviken Magasinet, Järpen
Galleriet på Görvälns slott, Järfälla
Gastrologik, Stockholm

Lilla Ego, Stockholm
Mathias Dahlgren Matbaren, Stockholm
Mathias Dahlgren, Matsalen, Stockholm
Oaxen Krog, Stockholm
Operakällaren, Stockholm
Punk Royale, Stockholm
Sturehof, Stockholm
Vollmers, Malmö
Volt, Stockholm

De flesta ligger i Stockholmsområdet. Har ni ätit på någon av dessa matställen?
Den 10 oktober vet vi svaret när vinnarna presenteras på Operakällaren.

Bild från fäviken

Bild från fäviken

Comments are closed.

Post Navigation